Wat zijn de velvet trendkleuren van 2022?

  • Berichtcategorie:Interieur tips

De titel van dit artikel klinkt alsof er elk jaar specifieke trends worden uitgebracht voor velvet producten maar het is natuurlijk andersom. De velvet producten worden namelijk gebaseerd op de kleurtrends van dat moment. Ook dit jaar zien we weer prachtige velvet producten zoals velvet sierkussens, velvet plaids, velvet poefs en velvet hoofdborden voorbijkomen in de mooiste kleuren en deze zijn natuurlijk gebaseerd op een aantal opvallende (kleur)trends. Ben jij benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder.

1. Babouche

We starten met een hele vrolijke kleur, namelijk Babouche. Dit is een zonnige gele kleur waar je hele huis direct door zal gaan stralen wanneer je deze kleur aanbrengt op (één van) je muren. Leuk feitje: de kleur is gebaseerd op de opvallende leren slippers die vaak worden gedragen door veel mannen in Marokko. We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat de winkels op dit moment vol liggen met deze heerlijke gele kleur. Ben je op zoek naar velvet producten in deze kleur? Bij de sierkussens vind je deze kleur sowieso terug.

2. School house white

De tweede kleur die we graag met je delen is ‘School house white’. Farrow & Ball kwam met deze prachtige off-white kleur en wij zijn absoluut fan. Hoewel er zeker velvet items bestaan in deze kleur doet de kleur het vooral goed op de muur. Wij vullen deze ruimtes natuurlijk wel graag aan met minimalistische velvet items in natuurlijke kleuren. Veel zwart, wit en aardetinten dus.

3. Bright skies

Houd jij ook zo van een stralende blauwe lucht? De interieurontwerpers van nu gelukkig ook. Ze baseerden er zelfs een aantal verfkleuren op en deze zie je nu bij heel veel grote (verf)aanbieders voorbijkomen.

4. Breakfast room green

Break room green is een heerlijke zachte groene kleur waar je direct rustig van wordt. Een prachtige kleur voor je woonkamer of – zoals de naam al voorspelt – in je eetkamer. Ook deze kleur zien we veel voorbijkomen in het huidige aanbod van velvet woonaccessoires.

5. Incarnadine

We eindigen vandaag met de kleur Incarnadine. Een rijke rode kleur waarbij je het gevoel krijgt alsof je in een warm en zacht deken stapt. Wanneer je een beetje bang bent voor kleur is dit niet jouw match maar wanneer je wel van een uitdaging houdt zal deze kleur je huis enorm warm én gezellig laten ogen.

Welke kleur is jouw favoriet?

Geef een reactie