Hotel chique interieur maken | De complete tiplijst

  • Berichtcategorie:Interieur tips

Een hotel chique interieur maken? Dat doe je zo!

In deze blogpost leggen we je uit hoe je een hotel chique interieur maakt in je eigen woonkamer, slaapkamer of andere ruimte in je woning. Lees snel verder voor de complete tiplijst.

Wat is een hotel chique interieur?

Een hotel chique interieur is een interieurstijl waarbij heel veel luxe invloeden uit chique hotels samenkomen in één interieur. Je waant je dus als het ware in een chique en luxe hotel maar dan bij jou thuis. Een Hotel Chique hotel interieur betekent dus de luxe van een hotel naar jouw woonkamer of slaapkamer halen. Concreet gezien wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke tinten en worden er veel accenten van goud en marmer toegepast. Hotel chique is zeer populair op dit moment en zonder twijfel dé interieurtrend van 2022.

hotel chique interieur

Hoe maak je een hotel chique interieur?

Hoe je een hotel chique interieur maakt leggen we vandaag aan je uit in deze blogpost. Je interieur laten aansluiten bij deze trend is namelijk helemaal niet zo moeilijk. Je maakt vooral gebruik van bepaalde kleurtinten en materialen en daar gaan we je alles over vertellen. Bereid je in ieder geval voor op veel beige, zwart, marmer, velvet en goud.

1. Hotel chique woonkamer

Een hotel chic woonkamer creëren doe je in eerste instantie met een mooi velvet vloerkleed in een beige tint of een grijze tint. Daarna voeg je hier een strakke moderne bank aan toe. Hier wordt ook vaak voor een velvet bank gekozen.

2. Hotel chique slaapkamer

Een hotel chique slaapkamer creëren door je door je slaapkamer in eerste instantie zo rustig mogelijk te houden. We worden namelijk zo ontspannen van hotelkamers omdat er weinig tot geen rondslingerende spullen zichtbaar zijn. Houd je slaapkamer dus ook rustig en opgeruimd. Een aantal extra (lade)kasten zijn geen overbodige luxe. Ook de kleuren op de muren van hotel chique slaapkamers zijn vrijwel altijd erg rustig te noemen. Veel beige, wit en antraciet zie je op dat gebied voorbijkomen. Wanneer het gaat om het bed zelf wordt er vaak gekozen voor een mooi velvet hoofdbord en een grote, luxe boxspring. Deze stijl staat natuurlijk voor luxe en dat ervaar je alleen in een bed wat aanvoelt alsof je op een wolkje slaapt! Onder het bed wordt vaak nog een mooi velvet vloerkleed gelegd om het geheel af te maken.

3. Hotel chique dekbedovertrek

Wanneer consumenten op zoek zijn naar een hotel chique dekbedovertrek willen zij vaak een bed creëren zoals ze deze kennen uit hotels. Het gaat hier dus in de meeste gevallen dus ook om een wit dekbedovertrek van een luxe stof (zoals dit dekbedovertrek) met daaroverheen een hele luxe sprei zoals deze. Met deze combinatie creëer je direct een erg luxe gevoel en zal je met heel veel plezier je bed instappen wanneer het daar tijd voor is.

4. Hotel chique hanglamp

De woonkamers van huizen met een hotel chic interieur herken je vaak aan hele chique lampen met een apart design. Het zijn vaak hanglampen die je zou kunnen omschrijven als bollen lampen of een lamp met bollen. Dit is een prachtig voorbeeld van zo’n lamp. Dit zijn grote hanglampen met meerdere lichtbronnen in de vorm van bollen. De bollen zelf bestaan uit glanzend gerookt glas (vaak zilver, goud of transparant) en dit geeft een erg luxe en chique effect wanneer de lampen worden aangezet. De lichtbronnen bevatten vaak lampen zoals deze zodat het echte Pinterest effect kan worden gecreëerd.

5. Hotel chique eetkamer

Een hotel chique eetkamer maak je gemakkelijk met een chique grote eettafel. Deze eettafel kan van een luxe houtsoort gemaakt zijn maar marmeren eettafels en eettafels met beton zien we ook vaak voorbijkomen. Boven de eettafel hangt wel altijd een hotel chique eettafel lamp zoals we deze al beschreven in punt 4. Aan deze eettafel staan vrijwel altijd dezelfde eettafelstoelen en dit zijn velvet eettafel stoelen. Het gaat vaak om velvet kuipstoelen of velvet eetkamerstoelen met een opening in de rugleuning. Ook velvet schelpstoelen zie je vaak terugkomen binnen deze stijl.

6. Hotel chique tafellamp

Wanneer je op zoek bent naar een hotel chique tafellamp zie je vooral tafellampen met een gat voorbijkomen, dit is echt typerend voor de hotel chique stijl op het gebied van tafellampen. Ook veel ronde vormen komen voorbij zoals je bijvoorbeeld ziet bij deze lamp. Een hotel chique tafellamp mag niet ontbreken op jouw sidetable!

7. De sierkussens

De kussens binnen deze interieurstijl zijn vrijwel allemaal gemaakt van een velvet stof oftewel een velours stof. Dit zorgt voor een erg chique effect op je bank in je woonkamer. Natuurlijk wordt de slaapkamer ook voorzien van mooie velvet kussens, deze worden namelijk in een setje van twee op het bed gelegd aan de bovenkant tegen het hoofdbord aan.

8. Hotel chique accessoires

De accessoires binnen deze interieurstijl zijn daadwerkelijk prachtig te noemen. Er komt veel goud, marmer, zwart en gerookt glas voorbij wanneer we in woonbladen naar hotel chique accessoires kijken. Er wordt veel gebruik gemaakt van gouden kandelaars, gouden waxinelichthouders, windlichten van gerookt glas (smokey glas) maar je ziet bijvoorbeeld ook veel marmer voorbijkomen. Marmeren onderzetters mag je dus ook absoluut niet vergeten.

En dat is in een notendop hoe je een hotel chique interieur maakt in je eigen woning. Natuurlijk is het wel belangrijk om je hotel chique interieur ook echt chique te houden en dat doe je natuurlijk met heel veel discipline, goed schoonmaakmiddel, de beste microvezeldoekjes én de beste dweil. Wat vind jij van deze woonstijl? Laat het hieronder achter in een reactie!

Geef een reactie